SOSYAL SORUMLULUK

Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Alanları

Kurucumuz Nuri Özaltın'ın katkılarıyla Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na çağdaş bir uygulama alanı kazandırılmıştır.

Bu kapsamda tüm mimari dekorasyon ve imalat çalışmaları Özaltın Holding'e ait bir adet otel ve acente uygulama sahası, bir adet özel donanımlı sınıf, bir adet tam donanımlı konferans salonu, bir adet uygulama mutfağı ve bir adet restoran uygulama alanı yaptırılmıştır.Kurucumuz Nuri Özaltın'ın katkılarıyla Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na çağdaş bir uygulama alanı kazandırılmıştır. Bu kapsamda tüm mimari dekorasyon ve imalat çalışmaları Özaltın Holding'e ait bir adet otel ve acente uygulama sahası, bir adet özel donanımlı sınıf, bir adet tam donanımlı konferans salonu, bir adet uygulama mutfağı ve bir adet restoran uygulama alanı yaptırılmıştır.

Otel ve Acente Uygulama Sahası: Yaklaşık 300 metrekare alan üzerine kurulu olan otel ve acente uygulama sahası içerisinde otelcilikle ilgili olarak resepsiyon ve arka ofisi, bagaj odası ve kat ofisi, lobi alanı, bar alanı ve beş yıldızlı bir otelin standartlarına uygun olarak dizayn edilmiş bir otel odası bulunmaktadır. Acente uygulama sahasında ise bir adet seyahat acentesi ofisi yer almaktadır. Tüm bu alanlar otel ve acente standartlarına uygun olarak, öğrencilerin nitelikli bir otel ya da acentenin atmosferini gözlemleyebilmelerine olanak tanıyacak şekilde işlevsel ve estetik açılardan eksiksiz bir şekilde tasarlanmıştır

Özel Donanımlı Sınıf: Daha önce var olan bir sınıfın yeniden tefrişiyle oluşturulan derslikte 28 kişilik son derece modern sıra ve koltuklar, projeksiyon cihazı, bilgisayar ve akıllı tahta yer almaktadır. Yaratılan atmosferle öğrencilerin konforlu bir ortamda estetik duyularına da hitap edebilecek şekilde ders alabilecekleri bir sınıf oluşturulmuştur.

Konferans Salonu: 182 kişi kapasiteye sahip konferans salonu ses düzeni, havalandırma sistemi, çeviri kabinleri, projeksiyon cihazı ve perdesiyle tam donanımlı olarak çeşitli toplantılara ve etkinliklere ev sahipliği yapabilecek şekilde kullanıma hazır hale getirilmiştir. Akustiğin de düşünüldüğü salon, modern tasarımlı dekorasyonu ile göz doldurmaktadır.

Mutfak ve Restoran Uygulama Alanı: Yiyecek üretimi eğitimi ve uygulamalarının yapılabilmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlanan mutfak uygulama alanından 30 öğrenci aynı anda yararlanabilmektedir. Biri ders verecek öğretim elemanına tahsis edilmiş olan 6 ayrı çalışma alanının her birinde gazla çalışan ocak, tezgâh ve evye bulunmaktadır. Gaz kaçağı tehlikesine karşı alarm ve güvenlik sistemi de düşünülmüş ve yaptırılmıştır. Çalışma tezgahlarına ek olarak genel kullanım amaçlı modern bir fırın, devirmeli tencere, fritöz, ızgara, bıçak steril dolabı, sebze doğrama robotu, salamander gibi cihazlar da yer almaktadır. Mutfaktaki donanımın her biri beş yıldızlı bir otel mutfağında bulunan donanım standardındadır. Mutfakta ayrıca bulaşık yıkama ve depolama alanlarıyla bir adet ofis bulunmaktadır. Mutfakla bağlantılı olarak yiyecek – içecek servisi uygulamalarının yapılabileceği bir restoran uygulama alanı da oluşturulmuştur. Mevcut donanım değerlendirildiğinde yiyecek üretim sürecinde en başından (üretim) en sonuna (servis) tüm aşamalarda eğitimler uygulamalı bir şekilde yapılabilmektedir.