Haberler

Özaltın İnşaat, Akkuyu NGS Çalışanları İçin Yeni Bir Yerleşim Alanı İnşa Edecek

Özaltın inşaat, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) işletme personeli için yeni bir yerleşim alanı inşa etme planı kapsamında Akkuyu Nükleer A.Ş. ile sözleşme imzaladı.

Ozaltin Haberler 02033023 V1

İnşa edilecek bu yeni yerleşim alanında farklı büyüklükteki dairelerin yanı sıra ana okulu, okul, dükkanlar, restoranlar, kafeler, tıp merkezi, eczane, spor tesisi, sosyal ve kültürel kompleksler ile bir de otel bulunacak. 6000’den fazla insanı barındıracak olan yerleşim alanı, tüm sakinleri için ortak dinlenme alanı ile de donatılacak. Üç aşamada hayata geçirilecek projenin 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Konuya ilişkin Rus televizyon kanalı, Kanal 24’e açıklama yapan CEO’muz Sn. Muzaffer Özdemir, yerleşim yerinin iyi seçilmiş bir konumda olduğuna dikkat çekerek, “Deniz kıyısından çok uzak olmayan, Silifke ve Taşucu’na da oldukça yakın bir noktada bulunuyor. Bu yerleşim yeri aynı zamanda iki büyük uluslararası havalimanı olan Antalya ve Çukurova Havalimanlarının da arasında bulunuyor. Yani bu kentlerde yaşayanlar için de oldukça avantajlı. Biz, Özaltın İnşaat olarak Mersin-Antalya sahil yolunun ana bölümünü de yapıyoruz. Bu otoyolun inşaatı tamamlandıktan sonra herhangi bir havaalanından yerleşim beldesine ulaşım çok daha kolay ve rahat hale gelecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Yerleşim yerinin inşaatının üç aşamada gerçekleştirileceğine işaret eden Özdemir, “Konut komplekslerinin tasarımı ve inşasında geniş deneyime sahibiz. Birinci aşamanın tamamlanmasının ardından 800’den fazla daireyi, 1000 kişilik bir okulu ve 450 kişilik bir anaokulunu faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Üç aşamanın da inşaatı tamamlandığında toplam 2700’den fazla daire olacak. Yerleşim yerinin kurulacağı alan ise 700.000 m2’den fazla olacak.” dedi.

Özaltın İnşaat’ın bu projesi, Akkuyu NGS işletme personelinin yaşam kalitesini artıracak ve bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.